Arkiv för maj 5th, 2011

Gransvakter, Treblinka och Big Ben

Publicerad: 05/05 19:17

Idag har vi tillbringat valdigt mycket tid i bussen. Gransvakterna vid den litauiska-polska gransen gillade oss inte nagot vidare. Vi fick vanta vid gransen i EN TIMME innan vi fick aka vidare.Under den dar ena timmen blev folk ganska rastlosa och frustrerade. Var reseledare Bjorn-Tore larde oss polska i bussen, ha ha inte sa latt att uttala.

Vi besokte som sagt forintelselagret Treblinka. Det var nog en aning beklammande. Treblinka jamnades ju med marken och det enda som finns kvar ar ett mycket praktfullt minnesmarke. Bilder foljer senare. Jag kande mig ganska tom efter besoket i Treblinka. Att lasa om vad som skett under Forintelsen ar gripande. Men att besoka de har minnesmonumenten gor det hela mycket mer verkligt. Det ar sa tragiskt, sa tragiskt. Efter var minnesstund vid minnesplatsen sa ingen ett ord. Vad finns det att saga? Som tur ar stamningen i bussen litet muntrare, vilket far atminstone mig pa battre humor.

Warszawa ar den storsta stad vi besokt hittills. Precis bredvid vart hotell finns en kopia i naturlig storlek av Big Ben. Bussresorna ar langa och uttrottande. Annu borde man orka med laxor, vi far nu se hur det gar… Pa agendan imorgon: rundtur i Warszawa och besok i ghettot. Sedan foljer en resa till Krakow.

Jag hoppas att jag nagongang har mojlighet att ladda upp bilder senare och att skriva pa en dator med skandinaviskt tangentbord.

Och resan fortsatter…

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
  • maj 2011
    M T O T F L S
    « apr   jun »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Etiketter

  • Kategorier