Polsk Baluns

Publicerad: 08/05 19:50

Efter den långa och tunga dagen i Auschwitz igår, hade vi däremot muntrare idag i en putslustig anda. En skara bestående av 4 dansare och tre musikanter uppträdde för oss vid middagen. De var allihopa klädda i polska folkdräkter och sjöng traditionella polska sånger. De spelade på fiol, dragspel och trumpet.

Svängigt på dansgolvet.

Efter en stund bjöd dansarna upp folk från publiken. På bilden har jag just blivit uppbjuden för andra gången (jag satt ganska nära dansgolvet). Jag tackade min lyckliga stjärna att jag har gått gammeldanskursen, eftersom danskunskaperna nog behövdes. Den äldre manliga dansaren hade nämligen en väldigt hoppig dansstil som var svår att följa. Dessutom tjöt han stup i kvarten och var oberäknelig…

Hoppla! Plötsligt svingade han upp mig i luften och dansade omkring med mig i famnen en bra lång stund (eller så kändes det för mig).

Därefter steg den äldre manliga dansaren i en hästkostym och slog alla lätt i huvudet med en kungaspira. Vi fick även dansa galna ringdanser och sjunga med i deras sånger.

Jag ska allt försöka ladda upp en video från kvällen, det var nämligen helt sjukt roligt och definitivt värt att se.

Gud vad jag skrattade!

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
  • maj 2011
    M T O T F L S
    « apr   jun »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Etiketter

  • Kategorier