Arkiv för maj 11th, 2011

Elevkåren vid Svenska Normallyceum har under detta läseår ordnat och fixat en hel del olika evenemang. På hösten ordnade vi en talangjakt där elever frivilligt fick uppträda med ett nummer. Vi hade en jury på 3 utomstående personer som sedan valde fram de 3 bästa. På våren ordnade vi en stor temadag vilket gick ut på att vi hade ca 10 olika teman där varje elev fick välja ett tema som man sedan skulle syssla med hela dagen. Det fanns bl,a Teater, konst, musik, radio,sport m.m. Vi hade utomstående ledare i nästan alla teman och efteråt kom det mycke positiv feedback. Som lite mindre saker inom elevkåren har vi fixat en kaffemaskin till skolan, sett till att skolmaten räcker till, och så har vi haft en bokåtervinning där elever får hämta sina gamla skolböcker till oss och så säljer vi dem pånytt vid olika tillfällen och ger sedan pengarna till dem vars böcker blivit sålda.
Som nästa projekt ordnar vi ett s.k Crazy race. Det går utt på att eleverna delas in i grupper på 8 pers och skall sedan gå runt på stan och göra en massa galna saker. De får inte veta uppgifterna på förhand utan det skall gå till olika punkter på stan där de får uppgifterna på plats av övervakande lärare. Alla grupper skall filma när de utför dessa uppgifter och i slutet av dagen röstas det fram den bästa videon.
Ett par dagar innan dimensioner ordnar vi en utflyktsdag för hela skolan. Vi åker ut någonstans på pikninc där vi ordnar lekar, stafetter och äter lite smått och gått.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
  • maj 2011
    M T O T F L S
    « apr   jun »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Etiketter

  • Kategorier