Snälla, ge mig en skruvmejsel!

Publicerad: 23/08 13:55

Alla har sina bra och dåliga dagar. Förra fredagen hade jag en liten sämre dag, skruvarna satt lite lösare än normalt.

Sista lektionen på fredagen brukar vara den tyngsta,  veckoslutet är så nära. Sista lektionen förra fredagen hade jag matta. Jag trodde ärligt talat att man endast behövde kunskaper i räknekonst på matta lektionerna, men det behövs nog lite mer.

För att lösa en matta uppgift behövde jag och min klasskompis veta hur många sidor en tärning har. Efter frenetisk tankeverksamhet kom vi fram till att det rätta svaret var fem sidor. Jag tror inte att vår lärare var så imponerad.

Efter att man gått 11 år i skolan förväntas det nog att man skall kunna alfabetet. Det lär man ju sig redan på ettan. En annan uppgift vi skulle lösa krävde att man kunde bokstäverna i alfabetet. Det vållade ju förstås problem för mig och min klasskompis. Vi hade en intensiv debatt om vilka bokstäver som över huvud taget existerar i det svenska alfabetet. Till slut räknade vi bokstäverna på fingrarna i ton till alfabet sången.

Sist och slutligen frågade jag vår matte lärare att visst har väl alfabetet 29 bokstäver. Svaret var ett hjärtligt skratt.

Ibland blir lätta och självklara saker alldeles för svåra och man känner sig lite enfaldig (som jag kände mig). Jag och min klasskompis var lite tröga, men åtminstone fick vi och vår matte lärare ett gott skratt.

Skruvmejsel ritad av Wilhelmiina Arjatsalo.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
  • augusti 2011
    M T O T F L S
    « jun   sep »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Etiketter

  • Kategorier