Studentexamen

Publicerad: 29/08 10:53

Studentexamen är för oss i skoladministrationen idag ett året om projekt: ungdormarna skriver prov både på hösten och på våren. Det innebär att vi har en ansöknings- och anmälningsrumba närmast året om… Det finns i praktiken inte särdeles många veckor i vårt schema då studentexamen inte på något sätt finns med i bilden.

Det betyder helt konkret att vi ordnar tillfällen där vi systematiskt går igenom processerna kring examen, vi delar med oss information om ”allt” kring proven – ja, det blir sannolikt för mycket av allt, men studentexamen bygger på nationell lagstiftning och har därför ett omfattande regelverk.

Efter att anmälningarna är klara sänder vi ut räkningen för deltagande och beställer rätt antal provmaterial. Då provdagarna närmar sig går vi igenom de praktiska frågorna kring vilken utrustning man får ha med, var man skall vara och när.

Vi pusslar också ihop en övervakningslista där lärarnas ev. håltimmar fylls av övervakning: speciellt under hösten är det en utmaning för vår biträdande rektor att få ihop ett schema som skall täcka övervakning från kl. 7.45 på morgonen till kl. 17 på eftermiddagen vid behov.

Men trots allt arbete är detta med examen en central del av gymnasiernas verksamhet och vi gör vårt bästa för att våra ungdomar skall kunna fokusera på själva provet och inte behöva oroa sig över de praktiska arrangemangen.

Måndagen den 13 september är det allltså dags! Höstens prov inleds då med hörförståelseproven.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
  • augusti 2011
    M T O T F L S
    « jun   sep »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Etiketter

  • Kategorier