Vår i luften…

Publicerad: 16/04 16:29

Äntligen har den långa mörka vintern tagit slut och läsårets sista period har kickat igång. Stämningen i skolan är annorlunda på ett positivt sätt, fastän kurserna är lika många och högarna av läxor lika stora, är alla på ganska gott och piggt humör. Period 5 tycker jag alltid är den ”snabbaste” perioden, man hinner just och just räkna till tre och plötsligt är det dags att sjunga Den blomstertid nu kommer och önska alla en glad sommar. I och med att jag hör till de elva norsar som åker iväg på en tio dagar lång förintelseresa i Östeuropa kommer den sista perioden vara ännu kortare för min del, vilket jag inte alls klagar över. Visst, att vara i skolan är roligt för det mesta, men annat program och lov är nog ännu bättre!

Det känns som det var för ett par månader sen jag började gymnasiet och stod där ganska borttappad och visste inte riktigt hur allting fungerade, och tänk att vi nästa höst, när vi återvänder till skolan, är äldst. Det känns nästan overkligt, men ändå befriande och roligt. Tanken på ABI-året med sina skrivningar, lärarmiddagen, fester, penkkisen och slutligen dimissionen känns inte helt fel, nog för att tvåan också har varit ett otroligt fint år.

Två saker jag speciellt kommer att komma ihåg var ettornas lägerskola i Solvalla, där jag var tutor, och så förstås gammeldansen och efterfest-middagen. Allt fixande med att sy upp klänningar, val av frisyrer och smink, ordnandet av efterfesten och så alla dansövningar  som pågick från december till februari, ja det var som en karusell som aldrig stannade. Så alla ni som har det framför er, ta vara på det!

Lägerskola. Ett dygn var de nya ettorna fick lära känna varandra med hjälp av en massa konstiga och mindre konstiga lekar.

 

…och så gammeldansen i februari. Norsens festsal gör stämningen riktigt festlig jämfört med vad en gymnastiksal skulle göra.

YouTube Preview Image

(klicka på bilden för att se youtube-klippet)   Dessutom brukar eleverna göra en egendans, och här är årets.
Efter blod, svett och tårar (nästan i alla fall) blev den riktigt bra!

 

Just det, jag är ny här på Norsenbloggen. Maria von Frenckell heter jag, 18 år och bor på Drumsö.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • april 2012
  M T O T F L S
  « mar   maj »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Etiketter

 • Kategorier