Slutspurt

Publicerad: 10/01 12:16

Nu är slutet nära för oss abin. Vår tid i Norsen sjunger på sista versen och om drygt en månad har vi penkkis (eller bänkskruddardag som det egentligen heter, men vem använder riktigt det?) och så är det bara ett par studentskrivningar kvar före gymnasietiden är klappad och klar.
Visst känns tanken på att aldrig mera vara samma gäng i skolan lite vemodig ibland, men samtidigt ger det en sådan frihetskänsla som jag inte ens kan sätta ord på. I vår är det dags att få söka vidare till en utbildning man vill hålla på med hela livet- att få studera det man verkligen tycker om och inte läsa fysik, filosofi eller cellbiologi-bara för att man måste! (inget illa menat, men de hör inte till mina favoriter).

I Norsen har vi en tradition, lärarteatern, som går ut på att abiturienterna och lärarna går på teater tillsammans, och i går såg vi Pahuus på Nationalteatern, en finsk pjäs baserad  Jan Guillous kända roman Ondskan.  En annan tradition vi har är lärarmiddagen, som kommer att äga rum första fredagen i februari. Själv ordnar jag den tillsammans med en annan abiturient, och äntligen har vi fått både underhållning och sittplaceringen färdigt fixad, och för tillfället sitter jag och renskriver allt på datorn- aldrig tar arbetet slut, men roligt är det!

Annars då? De flesta har börjar läsa inför vårens skrivningar och vi taggar inför penkkisen och abikryssningen samtidigt som resten av skolan fortsätter rulla i vanligt tempo.

Maria

 

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Pantsar: 12 januari, 2013

  Kunskap och närvaro en grannlaga uppgift som väntar.


RSS feed for comments on this post.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • januari 2013
  M T O T F L S
  « Dec   maj »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier