Om att markera och vara flicka

Publicerad: 17/12 10:10

För några veckor sedan hade jag en lektion som jag nog alltid kommer att minnas. Jag hade en fråga att ställa och jag markerade precis som jag lärt mig första dagen i skolan.

Som den snälla och lydiga flicka jag är satte jag tassen i vädret och väntade länge och väl på min tur att ställa min fråga av läraren. Medan jag väntade på min tur var det en pojke i min klass som avbröt läraren och ställde exakt den frågan som jag hade tänkt ställa.

Jag blev otroligt sur. Jag hade försökt följa reglerna men det hjälpte ingenting till. Sedan kom jag på att liknande situationer faktiskt har skett förut. Flickor skall ju vara snälla och duktiga emedan pojkarna är vana att få mycket plats och uppmärksamhet.

Jag påpekade till killen i min klass att han faktiskt stulit min fråga. Då undrade han om jag lärt mig någonting under kursen. Vi hade nämligen läst boken ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” som just handlar om könsrollerna i samhället. Jag hade gått i fällan, men jag är glad att det hände. Nästa gång något liknande sker är jag bättre förberedd.

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - anna kaffepanna: 20 december, 2011

  Till att börja med heter boken ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte HJÄLPER varandra” och för det andra fattar jag inte att du lät dig tillrättavisas av en kille. Så tycker jag det är ganska barnsligt att tala om att för någon att den har ”stulit din fråga”, och allra sist hoppas jag du lärt dig någonting samt att din lärare nästa gång ignorerar den som ställer frågor utan att be om ordet.


RSS feed for comments on this post.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • december 2011
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier