Turboknappen är på…

Publicerad: 29/08 07:38

Skolan går på sin tredje vecka: jag upplever att skolstarten alltid känns som att accelerera på motorvägen upp till 120 km (skulle vi vara på tysk autobahn skulle hastigheten antagligen vara något högre).

Lägerskolan för årskurs 1 på Solvalla idrottsinstitut innebar en annan vardagsrytm för ungdomarna. Nu närmar sig höstens studentskrivningar med rask takt: nästan alla studerande i årskurs 3 och 4 skriver något prov. För oss på förvaltningen krävs en massa planering för att logistiken under proven skall fungera.

Ur rektors perspektiv präglas skolstarten av att jag sammanställer verksamhetsplanen för läsåret, att jag ser över budgeten för 2012 och redan blickar mot år 2013 och funderar på hur undervisningen skall planeras. Samtidigt skall jag se till att löneschemat för lärarnas del är korrekt och att ev. projekt och resor som vi skall vara med om under läsåret går framåt. Parallellt med detta får jag en massa frågor om ditt och datt som jag försöker svara på: budet är att då dörrarna är öppna i andra våningen skall ungdomarna komma modigt in och fråga. Det bästa med detta jobb är ju att få samarbeta med ungdomar!

För mig själv personligen innebär detta läsår att jag i vår avslutade ett samarbetsprojekt med Brändö och Tölö gymnasium kring Folkmordens historia där det ingick en resa till Auschwitz och andra minnesplatser över Förintelsen. Efter 10 resor ansåg jag att jag gjort mitt: projektet kommer dock att fortsätta med andra krafter. Själv planerar jag på ett nytt samarbetsprojekt; ”Europas politiska historia från Napoleon till EU”. Om det mera senare när det börjar och kristallisera sig.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • augusti 2012
  M T O T F L S
  « jun   sep »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier