Lördagen närmar sig

Publicerad: 29/05 12:58

På lördagen smäller det. De nya studenterna får sina mössor och föräldrarna kan vara stolta över sina barn. Det har varit några hektiska veckor under våren för alla de familjer som har en nybliven student. Inbjudningskort ska skickat, mat ska lagas och studentmössor och feskläder ska inhandlas. Men det är ju i så fall precis som det ska vara.

Gymnasiet var över lika snabbt som det började. Tretton stycken provveckor och sjuttiofem stycken avklarade kurser tog överraskande snabbt att utföra.

Just nu spänner jag inför dimissionen. Skolan tar slut, men bakom sig lämnar man minnen och bekanta. Alla fina soliga utomhus studentbilder som jag planerat till dimissionsdagen kan jag slå ur hågen. Nu gäller det att plocka fram galoscherna eftersom det är utlovat regn till lördagen. Perfekt tajmning.

Oroväckande. Det Meteorologiska institutets väderprognos för slutet av veckan är aningen deprimerande, men jag hoppas innerligt att prognosen inte ska uppfyllas.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • maj 2012
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier