Slutet av period 1

Publicerad: 25/09 12:53

Så var höstens skrivningar över för de flestas del. För två veckor sedan var det dags för hörförståelseproven, vilka med väldigt delade åsikter ansågs vara både super lätta och sjukt svåra. Provens egentliga uppgift är ju att mäta hur bra man förstår och kan plocka ut info ur ett stycke som läses upp, men samtidigt tycker jag att det mer handlar om att kunna kontra stressen och hålla sig tillräckligt koncentrerad.

Förra veckan satt vi alla i festsalen med provhäften i olika språk och realämnen framför oss och skulle visa att alla år i skolan inte varit förgäves, och nästa vecka får vi de preliminära resultaten. Det blir spännande att se hur man klarat sig, i fall resultaten motsvarar de vitsord man fått av alla kurser som gåtts under årens lopp. Om inte, så finns det ju faktiskt ett till tillfälle på våren att kunna skriva på nytt och hoppeligen höja det slutliga vitsordet.

På torsdagen börjar årets första provvecka, på vilken jag är ledig 5 av 7 skoldagar. Nu, om någonsin känns det verkligen som all the hard work pays off. Jag är nöjd över att ha fått de flesta kurser överstökade under ettan och tvåan, för nu kommer jag inte vara alldeles slutkörd inför vårens skrivningar och när inträdesböckerna ska läsas under nästa vår.

Abi-planneringen är i full gång. Middagen för eleverna och lärarna är bokad till första veckoslutet i februari, en grupp som skall fixa abispexet är utvald, mörkblåa halare har testats och lastbilarna är redan bokade! Vi är ett tiotal elever som är inblandade och samarbetet har gått riktigt bra hittills, så länge alla drar sitt strå till stacken så tror jag detta år kommer att bli oförglömligt!

-Maria

3 Comments

  1. Kommentar #1 - Niklas: 06 oktober, 2012

    Grattis! Ni är ute i väldigt god tid med abistöket men det är nog också klokt.


  2. Kommentar #2 - Chrisu: 06 oktober, 2012

    Ni har nog varit duktiga 🙂 både gällande studentexamen och med framförhållningen i planeringen av abi-året. Kom ihåg att ibland stanna upp och bara njuta av tillvaron!

    Chrisu


  3. Kommentar #3 - Stina Michelson: 06 oktober, 2012

    Heja, Norsenabin! Bra förspänt, det bådar gott!

    Eder engelskalärare, Stina


RSS feed for comments on this post.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
  • september 2012
    M T O T F L S
    « aug   okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
  • Etiketter

  • Kategorier