Period 1 nästan slut…

Publicerad: 22/09 18:55

Snart är den här igen, allas vår fiende, provveckan!

I augusti tänkte jag: ”de e först i oktober, nou hätä” men nu är jag här, har inte följt alltför aktivt med på lektionerna och borde skriva mer eller mindre hyfsade prov… Nu måste jag väl bara ta tag i böckerna och plugga, plugga och plugga. Om det är NÅGOT jag har lärt mig den här perioden är det att för det första är 8 kurser i en period alldeles för mycket och rent utsagt omänskligt ;). För det andra lönar det sig nog i slutändan att följa med på lektionerna. Skulle jag ha gjort det skulle jag inte vara i så ”deep shit” nu…

En positiv sak finns det trots allt med att provveckan har kommit så snabbt, det är att det redan har gått 1/5 av läsåret, jippii!

Den kanske största förändringen i Norsen det här året är den nya ”frånvaroregeln” eller ”närvaroregeln” som lärarna har valt att kalla det. Vad jag förstod togs den i bruk för att studerandena inte ska ha lika mycket frånvaron som förra året. Det har nog åtminstone inte fungerat för mig. Jag har nog inte en enda olovlig frånvaro, men mängden frånvaron har närapå fördubblats jämfört med period 1 förra året, var gick det fel? 🙂

Nu är det bara för alla att kämpa genom provveckan! Det är mycket roligare att börja nästa period med bra vitsord från förra perioden 🙂 KÄMPA!

-Freppa

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Niklas: 29 september, 2012

  Jo du, detta med regler leder ofta till överraskande resultat.


RSS feed for comments on this post.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • september 2012
  M T O T F L S
  « aug   okt »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Etiketter

 • Kategorier