Krakow

Publicerad: 09/05 21:25

Under de två senaste dygnen har vi befunnit oss i fem olika länder, kört hundratals kilometer och upplevt otroligt mycket. Vi har sätt massor av nya ställen, fått nya intryck, lärt känna nya personer och så klart fått se mera av hur förintelsen skedde.
I dag besökte vi Majdanek, ett koncentrationsläger nära Lublin i Polen. I och med att det är en av de mest intakta lägren som finns kvar så gav det en mycket mer detaljerad bild av förintelsen. Att gå in i gaskamrarna, se fångarnas ägodelar och besöka krematorierna gav ett alldeles nytt perspektiv, man insåg verkligen hur grymma och fruktansvärda saker mänskor kan göra.

I kväll kom vi alltså till Krakow i strålande solsken och över 20 graders värme! Hotellet vi bor på ligger centralt i gamla stan som är otroligt vacker och mysig.

 

2 Comments

 1. Kommentar #1 - Tage Bergström: 10 maj, 2012

  Jag heter Tage Bergström och skriver på min frus dator.
  Missa inte saltgruvan söder om Krakow den är fantastisk liksom Krakows centrum Efter trettifem års projektverksamhet i Polen Ungern Tjeckien och Bulgarien har jag bara att konstatera; är man intresserad av förekrigskultur så är det de bästa trakter att ha bilsemestra i.
  Tage


 2. Kommentar #2 - Maria von Frenckell: 10 maj, 2012

  Tack för tipset! Morgondagens program består faktiskt av ett besök till saltgruvan, vilket kommer att bli riktigt spännande.


RSS feed for comments on this post.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • maj 2012
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier