Blodigt värre

Publicerad: 30/04 13:04

I bilsan dissekerade vi grishjärtan. Var det blodigt värre? Det skulle jag nog inte säga. Fastän det såg ganska blodigt ut så var det inte så farligt.

På bilden ser du ett ganska hjärtformat 500 grams grishjärta.

Anton var en flitig användare av skalpellen och han strimlade sitt hjärta i små små bitar.

Vi fick även göra ett blodgruppstest. På bilden försöker Mette och Evelina pressa ut blod från sina fingrar för testets skull. Det visade sig inte vara alldeles lätt att få ut tillräckligt med blod.

Mette lyckades pressa ut såpass mycket blod att vi också kunde titta på det i mikroskop. Bilden visar hennes förstorade blod. Bilden är inte så bra fast man får nog någon sorts uppfattning om hur blodet ser ut på närmare håll.

Det var en riktig rolig och annorlunda bilsa lektion. Jag är  ändå en person som blundar direkt när det kommer blodigare scener på TV. Men att dissekera grishjärtan var faktiskt inte så äckligt. Det var mera som att titta närmare på vilken köttbit som helst. Men jag håller nog med om att det ser ganska äckligt ut. Bilden visar grishjärtats innanmäte.

Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

RSSGymnasiet Svenska normallyceum, Helsingfors

Skolan med traditioner bloggar om verkligheten i dag

 • VEM BLOGGAR HÄR?

  Matias Rosström, 18, elevkårens ordförande, går andra året i gymnasiet. Spelar trummor i ett eget partyband, gillar tennis och badminton. Vanessa Westerlund, 17, går andra året i gymnasiet, rider och läser upp till tio bloggar per dag. Rektor Mikael Nyholm, 44, spelar fotboll och bloggar om frågor ur rektorsperspektiv.
 • april 2011
  M T O T F L S
      maj »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Etiketter

 • Kategorier